ZÁPIS DO TANEČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ A DO KURZŮ PRO DOSPĚLÉ V CONTEMPORARY – PROSTOR PRO TANEC

Druhou sezónu tanečního vzdělávání ve Rtyni zahajujeme 21. září 2022.
I letos otevíráme kurzy pro děti od 7 let a pro dospělé od 16 – neurčito. Kurzy budou probíhat v novém termínu, a to každý čtvrtek v prostorách Bonihausu ve Rtyni v Podkrkonoší. Jsou vhodné i pro úplné začátečníky. Tanec je všestranný pohyb, který prospívá nejen tělu, ale i duši. Pokud vás tanec baví, tak se nebojte a přijďte si lekci vyzkoušet. Začít je možné v každém věku. 🙂

PRO DĚTI (září – leden 2022/2023). ZAČÍNÁME OD 22. 9. 2022.
Přijímáme nové členy do těchto kurzů:

ČTVRTEK
CONTEMPORARY DANCE PRO DĚTI 7 – 11 LET 16:30 – 17:30
CONTEMPORARY DANCE PRO DĚTI 12 – 15 LET 17:30 – 18:30

Není nutná předchozí zkušenost s tancem, důraz je kladen na individualitu dítěte. Tančí se v ponožkách nebo naboso v pohodlném oblečení, ideálně se zakrytými rameny. Na konci první lekce vám děti předvedou malou ukázku pro lepší představu.

Contemporary dance neboli současný tanec je moderní výrazový tanec. Podstatou contemporary je propojit mysl s tělem a vyjádřit prostřednictvím tance své myšlenky a pocity. Využívá izolace těla, skoky, piruety, uvolnění, floorwork, improvizaci a další taneční prvky. Je charakteristický uvolněním a otevřením těla a nejen fyzickou a uměleckou, ale i duševní činností. 

JAK LEKCE CONTEMPORARY PROBÍHÁ?

Na začátku je ROZCVIČKA, která je tvořena variacemi na moderní písničky i vážnou hudbu na zahřátí svalů, prodýchání těla a izolace. Následuje posilování a závěrečné protažení.
V druhé třetině lekce přichází na řadu TECHNICKÁ CVIČENÍ, která se specializují na základy baletu pro správné držení těla, techniky Marthy Graham a José Lemon, floorwork, piruety, kontaktní improvizaci a další.
V poslední části lekce tvoříme CHOREOGRAFIE, které mají buď danou přesnou rytmiku a dynamiku, nebo používají improvizaci, či vyjadřují text písně a emoce.

PRO DOSPĚLÉ (září – leden 2022/2023). ZAČÍNÁME OD 21. 9. 2022.
STŘEDA
CONTEMPORARY LATINO 18:00 – 19:00

ČTVRTEK
CONTEMPORARY DANCE 18:30 – 19:30

Kurzy jsou vhodné pro začátečníky a mírně pokročilé. Je možné zakoupit zvýhodněnou kartu na 10 lekcí, nebo platit jednorázově.

Contemporary latino je styl, který ve své metodice kombinuje techniku současného tance s latinsko-americkým feelingem. Vzniká tak taneční lekce, která velmi zábavným způsobem vede ke zlepšení tanečních dovedností a fyzické výkonnosti. Bonusem je pevné tělo a ladný pohyb. Na konci lekce se tančí vždy jednoduché krátké choreografie pro získání pohybové paměti. Lze chodit nepravidelně, např. při práci na směny.

Více informací na webu: Contemporary – prostor pro tanec